top of page

Pirkkalan jäähalli tarvitsee enää vain 1,4 MWh sähköä päivässä!

Pirkkalan jäähalli on osoittanut, että kestävät energiaratkaisut tuottavat tulosta. EKA Finlandin avulla toteutetut uudistukset ovat johtaneet merkittäviin energiansäästöihin, ja uusimpien tietojen mukaan säästöt ovat entistäkin suurempia.

Vuoden 2022 kahdeksan kuukauden pituisen jääkauden aikana Pirkkalan jäähalli käytti vain 330 MWh sähköä, mikä tarkoittaa, että halli tarvitsee alle 1,4 MWh sähköä päivässä toimiakseen. Tämä tekee siitä yhden maailman tehokkaimmista jäähalleista. Keskimääräinen suomalainen jäähalli käyttää noin 800 MWh energiaa kahdeksan kuukauden aikana, eli yli 3 MWh per päivä.Lisäksi Pirkkalan jäähalli onnistui saavuttamaan yli 3 MWh kuukausittaisia säästöjä vuoteen 2021 verrattuna optimoimalla toimintaa. Tämä saavutettiin nostamalla jäänpinnan lämpötilaa ja samanaikaisesti alentamalla ilman lämpötilaa arenatilassa yöllä, kun halli ei ole aktiivisessa käytössä. Tämä vähentää kuormitusta jäähdytysjärjestelmälle. Lisäksi halli on soveltanut erilaisia ​​asetusarvoja harjoituksille ja otteluille.EKA Finlandin asiantuntijoiden kehittämät ratkaisut perustuvat luonnollisiin kylmäaineisiin, kuten CO2:een, ja hyödyntämällä jäähdytysjärjestelmän hukkalämpöä niin paljon kuin mahdollista. Pirkkalan jäähallissa toteutettujen toimenpiteiden ansiosta hallin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät ovat entistä tehokkaampia ja ympäristöystävällisiä. On huomionarvoista, että hallilla ei ole aurinkopaneeleja tai hyödynnä ylijäämälämpöä esimerkiksi lämmönviennillä joten potentiaalia lisäsäästöihin olisi edelleen.


Tämä menestystarina voi kannustaa muita jäähallien omistajia ottamaan Pirkkalasta mallia saavuttaakseen vastaavia tuloksia. Kestävät energiaratkaisut tuovat sekä taloudellisia että ympäristöllisiä hyötyjä ja tekevät jäähalleista miellyttävämpiä käyttäjilleen.EKA Finlandin tehokkaat ja ympäristöystävälliset ratkaisut eivät ainoastaan säästä energiaa ja rahaa, vaan parantavat myös käyttäjien kokemusta ja viihtyvyyttä. Tehokkaat ja ympäristöystävälliset ratkaisut ovat tulevaisuuden suunta ja tarjoavat merkittäviä etuja niin yksityisille kuin julkisillekin toimijoille.


Pirkkalan jäähallin menestystarina voi halutessanne olla myös teidän tarinanne.Keywords: CO2 ice rink, energy efficient ice rink, CO2 jäähalli, energiatehokas jäähalli, energiatehokas jäähdytys ja lämmitys, luonnolliset kylmäaineet, hiilidioksidi, lämmöntalteenotto, sisäilmasto, jäähalli.

Comments


bottom of page