top of page

EKA tekee "IIHF Sustainable Ice Arenas" -käsikirjan ja tukee kestävän kehityksen edistämistä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja EKA:n yhteistyössä tehty "IIHF Sustainable Ice Arenas" -käsikirja on valmis ja saatavilla IIHF:n ja EKA:n verkkosivuilla. Käsikirja tarjoaa kattavan tietopaketin energiansäästöön ja kestävän kehityksen edistämiseen liittyvistä toimenpiteistä jäähalleissa. Moni toimenpide voidaan pienillä muutoksilla soveltaa muissakin kohteissa; esimerkiksi kylmävarastoissa, datakeskuksissa, jne.


Suistainable Ice Arenas-käsikirjan voi ladata ilmaiseksi IIHF:n verkkosivuilla, tai myös alla olevan linkin kautta.

IIHF Sustainable Ice Arena Guide
.pdf
Download PDF • 3.08MB

EKA on IIHF:lle aikaisemmin laatinut "Quick energy-saving options for ice arenas" -dokumentin, joka sisältää helppokäyttöisiä ja käytännöllisiä energiansäästövinkkejä jäähallien ylläpitäjille. Tämän jälkeen IIHF:n Facilities Committee, IIHF Sustainability Committee ja EKA ovat työskennelleet yhdessä kehittääkseen yllä mainitun uuden sukupolven oppaan, joka tarjoaa kattavamman kuvan EKA:n keinoista parantaa jäähallien energiatehokkuutta ja kestävyyttä.

IIHF Energy Savings for Ice Arenas
.pdf
Download PDF • 1.89MB

EKA:n asiantuntemus on ollut ratkaisevassa roolissa näiden käsikirjojen laatimisessa. EKA:n näkemykset energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen edistämisestä on esitelty useissa kansainvälisissä tilaisuuksissa, kuten IIHF:n järjestämissä virtuaalisissa workshopeissa ja Suomen Jääkiekkoliiton järjestämillä Jäähallipäivillä keväällä 2023.

IIHF esitti EKA:n laatiman "IIHF Sustainable Ice Arenas"-käsikirjan Suomen Jääkiekkoliiton järjestämillä Jäähallipäivillä keväällä 2023.

Lisäksi EKA on auttanut Ruotsin jääkiekkoliittoa (Svenska Ishockeyförbundet) luomaan dokumentin, joka tunnetaan nimellä ”Projekt 21 – energieffektivisering ishallar” eli 21 neuvoa energiatehokkuuden parantamiseksi jäähalleissa. Tavoitteena on ollut luoda lyhyt dokumentti, joka tiivistää tärkeimmät toimenpiteet ja tekee viestin helposti saataville ja ymmärrettäväksi lukijoille ja päätöksentekijöille. Dokumentti on saatavilla Ruotsin jääkiekkoliiton ja EKA:n verkkosivuilla.

Projekt 21 - Energieffektivisering ishallar
.pdf
Download PDF • 11.37MB

EKA on myös toiminut neuvonantajana kahden suomalaisen ohjekortin, "Jäähallien suunnittelun" ja "Tekojääkenttien suunnittelun", laatimisessa. Maksulliset ohjekortit on julkaissut Rakennustieto.


EKA:n pyytäminen mukaan kaikkiin näihin projekteihin kestävien jäähallien asiantuntijana voidaan nähdä yleisenä vahvistuksena työmme merkityksestä ja vaikutuksesta alalla. Kestävän kehityksen edistäminen jäähalleissa on tärkeää sekä ympäristön että talouden kannalta. EKA:n työskentely näiden käsikirjojen parissa ja yhteistyö kansainvälisten organisaatioiden kanssa korostaa yrityksen sitoutumista kestävyyteen ja energiatehokkuuteen kaikissa toimintansa osa-alueissa.


Me EKA:lla haluamme vielä kiittää kaikkien näiden projektien järjestäjät ja rahoittajat luottamuksesta ja yhteistyöstä.Keywords: IIHF, Sustainable ice arenas, Ice rinks, Energy-efficient ice rink, Kestävä jäähalli, Energiatehokas jäähalli, Luonnolliset kylmäaineet, CO2, Hiilidioksidi, Lämmöntalteenotto, Sisäilmasto, Jäähalli, Kestävä kehitys.

Comments


bottom of page