top of page

Meneillään: Hybridiareena, Jättiteleskooppi & Riian kaukolämpöverkosto

Puolueettomana konsulttina me EKA Finlandilla olemme erikoistuneet kestävien energiaratkaisujen kehittämiseen ja suunnitteluun kylmä- ja LVI-aloilla. Vaikka maailman menot juuri nyt voisivat olla paremmassa tilassa, niin meidän työmme kestävässä kehityksessä jatkuu kaikesta huolimatta. Olemme mukana useissa mielenkiintoisissa ja merkittävissä projekteissa ympäri maailmaa ja haluamme tässä esitellä joitakin niistä.


Hybridiareena - Kivenlahti

Espoon Kivenlahteen on nousemassa vuonna 2024 Hybridiareena, joka palvelee monenlaisia liikunta-, kulttuuri- ja tapahtumatarpeita. Tämä moderni areena tulee tarjoamaan tuhansille ihmisille paikan kokoontua sekä digitaalisen ja fyysisen alustan yrityksille. Erityisen mielenkiintoista on, että areenaan sisältyy jäähalli, joka on suunniteltu käyttämään CO2-tekniikkaa kylmäaineenaan. EKA Finlandin rooli tässä projektissa on toimia erikoisasiantuntijana kylmä- ja LVI-teknologian osalta. Vuosien kokemuksemme jäähalleista ja CO2-tekniikasta tekevät meistä arvokkaan kumppanin tällaisissa hankkeissa.
GMTO-jättiläisteleskooppi - Chile

Yksi maailman suurimmista teleskoopeista, GMTO-teleskooppi, on parhaillaan rakenteilla Chilen Atacaman autiomaassa. Tämä jättimäinen projekti on suunniteltu syventämään ymmärrystämme universumista. EKA Finland, EKA Swedenin kautta, osallistuu hankkeeseen erikoisosaamisellaan kylmäteknologiassa ja lämpötilanhallinnassa. Tehtävämme on varmistaa, että teleskoopin herkät komponentit toimivat optimaalisesti, jotta avaruuden havainnointi on mahdollisimman tarkkaa. Käytämme CO2-tekniikkaa kylmäaineena, ja tällä hetkellä USA:n GMTO-laboratoriossa testataan prototyyppiämme.
Rīgas siltums - Riga

Riian suurin kaukolämpöyhtiö, Rīgas siltums, tuottaa, välittää ja myy lämpöenergiaa ja huolehtii rakennusten sisäisistä lämmitysjärjestelmistä. Heidän pääasialliset polttoaineensa ovat olleet maakaasu ja puulastut. EKA Finland, EKA Balticin kautta, auttaa yhtiötä löytämään kestävimmän ratkaisun sekä taloudellisesta että ympäristönäkökulmasta. Kehitämme järjestelmäratkaisua parhaillaan, joka käyttää CO2:ta kylmäaineenaan ja pystyy samanaikaisesti vastaamaan sekä jäähdytys- että lämmitystarpeisiin. CO2:n ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon myös kaukolämpöalalle.
EKA Finland on ylpeä osallistuessaan näihin merkittäviin projekteihin, ja uskomme, että kestävät ja innovatiiviset ratkaisumme tekevät maailmasta paremman paikan elää.
Comments


bottom of page