top of page

Kestävä Uimahalli: EKA-Perheen perustaja piti aiheesta luennon

EKA-Perheen perustaja Jörgen Rogstam sai hiljattain mahdollisuuden luennoida uimahallien energiansäästömahdollisuuksista Ruotsissa. Tapahtuman järjesti Länsstyrelsen Västmanland ja se pidettiin 7 syyskuuta Köpingin uimahallissa. Luento tarjosi oivalluksia ja toimenpiteitä uimahallien toiminnan tehostamiseksi.


Korkeat energiahinnat asettavat paineita monelle, uimahallien tapauksessa valtaosin kunnallisille toimijoille, jotka etsivät keinoja vähentää energiakustannuksiaan. Uimahallit ovat, kuten moni voikin arvata, usein voimakkaasti energiaa kuluttavia. EKA oli yksi monista osallistujista, jotka kokoontuivat keskustelemaan käytännöllisiä strategioita energiansäästöön uimahalliympäristössä.Jörgen Rogstamin luennolla käytiin mm läpi seuraavat aiheet:

  • Missä suurin energiankulutus uimahallissa todella on?

  • Mitä toimenpiteitä uimahallissa voi toteuttaa vähentääkseen energiantarvetta?

Totuus on se, että moni uimahalli voisi olla dramaattisesti energiatehokkampi tänään, sillä ratkaisuja on olemassa. Tekemällä investointeja uusiin ratkaisuihin saadaan myös aikaan säästöjä, joilla on hyvä takaismaksuaika. Näin ollen ratkaisut ovat myös kannattavia.


Luonnon kalvot ovat pääosin ruotsiksi ja löytyvät klikkaamalla alla olevaa kuvaa.


Konferenssissa useampi taho jakoivat näkemyksiään. Kiinnostavia esityksiä kuultiin esimerkiksi Ruotsin Svenska Simförbundetin ja Eskilstunan kunnan näkökulmista. Filipstadin kunta jakoi myös kokemuksensa uuden uimahallihankkeen toteuksesta, jossa EKA on myös ollut mukana asiantuntijana.


Kiinnostaako kestävä uimahalli? Kerromme mielellämme aiheesta lisää!Kommentare


bottom of page